Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Όγκος 15 κιλών αφαιρέθηκε από το πρόσωπο ασθενή


Γιατροί στην Κίνα ολοκλήρωσαν με επιτυχία χειρουργική επέμβαση σε έναν 31χρονο ασθενή με έναν καλοήθη όγκο 15 κιλών που κρεμόταν από το πρόσωπό του και τον εμπόδιζε να δει, να ακούσει, να φάει και να μιλήσει.
Περισσότεροι από 10 γιατροί και νοσοκόμες συμμετείχαν στη δύσκολη επέμβαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε νοσοκομείο του Γκουανγκζού, στα νότια της Κίνας.
Ο όγκος του άτυχου Χουάνγκ Τσουνκάι άριχε να γίνεται εμφανής από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Καθώς μεγάλωνε, κάλυψε τελείως το αριστερό μάτι, έσπρωξε το αριστερό αφτί στο ύψος του ώμου και παραμόρφωσε με το βάρος του τη σπονδυλική στήλη. Ακόμα και τα δόντια του χάθηκαν σε ηλικία 25 ετών.
Ο σαρκώδης όγκος, μήκους 57 εκατοστών, ήταν γεμάτος αιμοφόρα αγγεία και οι χειρουργοί ανησυχούσαν για θανατηφόρο μαζική αιμορραγία στη διάρκεια της επέμβασης. Τελικά απέφυγαν την απώλεια αίματος καταψύχοντας τον όγκο.
Ο Χουάνγκ βρίσκεται τώρα σε σταθερή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε περίπου ένα μήνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

1 σχόλιο:

daf είπε...

'Αστα φρίκη. Σήμερα έβλεπα ένα βίντεο που τραβήξανε πριν την εγχείρηση και ήταν σοκαριστικό. Τον έδειχνε να παίζει χαρτιά με την οικογένεια και φίλους και είχε στην παρέα και μικρά παιδάκια (προφανώς συγγενείς) κι ένα κοριτσάκι μικρό του χάιδευε το κεφάλι όταν αυτός κουραζόταν και το ακουμπούσε στο τραπέζι..