Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

νεός Χάρι Πότερ!!!

Το έβδομο και τελευταίο βιβλίο με ήρωα τον Χάρι Πότερ έσπασε ρεκόρ πωλήσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα του Harry Potter and the Deathly Hallows πουλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες.
Εκατομμύρια θαυμαστές του μάγου με το σημάδι περίμεναν με αγωνία να μάθουν το τέλος των περιπετειών του αγαπημένου τους ήρωα και όπως δείχνουν οι πωλήσεις, η συγγραφέας Τζόαν Ρόουλινγκ έκανε και πάλι τα μαγικά της. Μόνο στη Βρετανία πουλήθηκαν 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα το πρώτο εικοσιτετράωρο, ενώ στις ΗΠΑ πουλήθηκαν 8,3 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ο έβδομος Χάρι Πότερ γίνεται έτσι το βιβλίο με τις πιο γρήγορες πωλήσεις όλων των εποχών. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το προηγούμενο βιβλίο της Ρόουλινγκ, Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ που πούλησε εννέα εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.
«Η ανταπόκριση των πρώτων αναγνωστών στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο του Χάρι Πότερ υπήρξε φανταστική» είπε ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Bloomsbury.
Η Λίζα Χόλτον, ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού εκδοτικού οίκου Scholastic, παρομοίασε την τρέλα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις ΗΠΑ με την υστερία που συνάντησαν οι Μπιτλς στην πρώτη τους επίσκεψη στη χώρα.
«Αυτό το Σαββατοκύριακο παιδιά και ενήλικες κάθονται σε λεωφορεία, στο πάρκο, σε αεροπλάνα και σε εστιατόρια και διαβάζουν το βιβλίο» δήλωσε σε ανακοίνωσή της.
Η Τζόαν Ρόουλινγκ υποδέχθηκε την μεταμεσονύχτια κυκλοφορία του βιβλίου διαβάζοντας αποσπάσματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, υπογράφοντας στη συνέχεια αντίτυπα του βιβλίου για τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ.
Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για την τελευταία περιπέτεια του Χάρι Πότερ, γραφείο στοιχημάτων μείωσε την απόδοση για την συγγραφή ενός όγδοου Χάρι Πότερ από 16/1 σε 10/1, αφότου δέχτηκε βροχή στοιχημάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: