Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Την απελευθέρωση 250 Παλαιστινίων κρατουμένων ενέκρινε το Ισραήλ

Το Ισραήλ ενέκρινε την απελευθέρωση 250 Παλαιστινίων κρατουμένων, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στην διελκυστίνδα του με την ισλαμιστική Χαμάς για την επικράτηση στην εξουσία στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Οι κρατούμενοι, μικρό μόνο μέρος από τους 11.000 Παλαιστινίους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, θα αφεθούν ελεύθεροι στη Δυτική Όχθη, όπου επικρατεί η κυβέρνηση του Αμπάς, πριν την μουσουλμανική εορτή Αιντ-αλ -Αντα, τόνισαν επίσημες πηγές για την απόφαση, η οποία εγκρίθηκε με ψήφους 13 προς 5 από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο.

«Πρόκειται για ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης», τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ, Μαρκ Ρεγκέβ. Ο ίδιος τόνισε πως οι απελευθερωθέντες θα είναι μέλη της οργάνωσης Φάταχ του Αμπάς και άλλων μη ισλαμιστικών οργανώσεων.

Το Ισραήλ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εάν μεταξύ των απελευθερωθέντων θα βρίσκονται επίσης προσωπικότητες του παλαιστινιακού κινήματος, όπως ο ανερχόμενος Μαρουάν Μπαργούτι, που από πολλούς θεωρείται ως ο πιθανός μελλοντικός διάδοχος του Αμπάς στην προεδρία.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=962949&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: