Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ο Πάπας

Έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις ομοφυλοφίλων και ακτιβιστές προκάλεσαν δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' για την ανάγκη σωτηρίας της ανθρωπότητας από την «αυτοκαταστροφή» της ομοφυλοφιλίας.
Στην τελευταία ομιλία του έτους στο Βατικανό, ο ποντίφικας δήλωσε ότι «η διάσωση της ανθρωπότητας» από την ομοφυλοφιλική και τρανσέξουαλ συμπεριφορά είναι εξίσου σημαντική με τη σωτηρία των τροπικών δασών από την καταστροφή.
Ο Πάπας Βενέδικτος υποστήριξε ότι η υπεράσπιση του δημιουργήματος του Θεού, δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προστασία του ανθρώπου από την «αυτοκαταστροφή».
Ο ποντίφικας, μιλώντας σε μέλη του προσωπικού του Βατικανού, απέρριψε τις θεωρίες των φύλων, λέγοντας ότι «θολώνει τα όρια» του θηλυκού με το αρσενικό, οδηγώντας το ανθρώπινο γένος σε αυτοκαταστροφή.
Τα σχόλια είναι «ανεύθυνα και απαράδεκτα» δήλωσε το Κίνημα Χριστιανών Λεσβιών και Gay (LGCM) της Βρετανίας.
Η τρανσέξουαλ πρώην βουλευτής της Ιταλίας Βλαντιμίρ Λουξούρια δήλωσε ότι το να λέει κάποιος πως άνθρωποι σαν την ίδια είναι καταστροφικοί, είναι επιζήμιο.
Εκπρόσωπος της χριστιανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Operation Noah είπε ότι τα σχόλια του Πάπα επιδεικνύουν «έλλειψη ειλικρίνειας προς την πολυπλοκότητα της δημιουργίας».
Η Καθολική Εκκλησία έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην προοπτική νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: