Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Χάκερ και αντι-χάκερ σε συνέδριο ασφάλειας υπολογιστών στην Αθήνα

Ο «άστεγος χάκερ» Αντριαν Λάμο, γνωστός για τις εισβολές του σε δίκτυα μεγάλων εταιρειών όπως η Microsoft και οι New York Times, θα συμμετάσχει μαζί με ειδικούς της κρυπτογραφίας και των πολιτικών ασφάλειας σε συνέδριο για την ασφάλεια εταιρικών δικτύων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου.
«Το Enterprise IT Security Conference στοχεύει να αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στον τομέα της Ασφάλειας, της Συμμόρφωσης και της Διαχείρισης Κινδύνων, αναλύοντας παράλληλα το νέο ρόλο που παίζει η Διεύθυνση Ασφαλείας τόσο στην προστασία όσο και την προώθηση των αλλαγών στην επιχείρηση» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.
Τρεις είναι οι βασικοί ομιλητές:
Ο Αντριαν Λάμο, γνωστός ως «άστεγος χάκερ» λόγω του ιδιόρρυθμου τρόπου ζωής του, έγινε γνωστός από τις εντυπωσιακές εισβολές του σε δίκτυα ΄μεγάλων εταιρειών όπως οι New York Times, Microsoft, Citigroup, AOL Time Warner και McDonald’s.
Έπειτα από τη σύλληψή του το 2003 και την καταδίκη του σε κατ' οίκον περιορισμό και χρηματικό πρόστιμο, εργάζεται ως δημοσιογράφος και ως σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών.
Ο Φρεντ Πάιπερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, είναι αναγνωρισμένος ειδικός στην Κρυπτογραφία.
Ο Τσαρλς Κρέσον Γουντ, ειδικός στην ανάλυση απαιτήσεων, τη δημιουργία πολιτικών, διαδικασιών και προδιαγραφών, είναι σύμβουλος σε εταιρείες όπως η British Telecom, η AT&T και η VISA, καθώς και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Μεσογείων 151.
Το in.gr και Το Βήμα είναι επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: