Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Συγγνώμη του Google για την προσβλητική «φωτογραφία» της Μισέλ Ομπάμα

Συγγνώμη ζήτησε η μηχανή αναζήτησης Google για την προσβλητική παραποιημένη φωτογραφία της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, που εμφανίζεται πρώτη όταν οι χρήστες αναζητούν εικόνες της στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να την αποσύρει.
Η Google τοποθέτησε μία επισήμανση πάνω από τη συγκεκριμένη σελίδα αποτελεσμάτων, με τον τίτλο «προσβλητικά αποτελέσματα αναζήτησης», η οποία αναφέρει: «Κάποιες φορές τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να είναι προσβλητικά. Συμφωνούμε».
Οι χρήστες που «κλικάρουν» την επισήμανση οδηγούνται σε ένα ανακοινωθέν της εταιρείας που αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης «ενδέχεται να περιλαμβάνουν περιεχόμενο που μπορεί να τους θορυβήσει, ακόμα και από φαινομενικά “αθώες” αναζητήσεις. Σας ζητούμε συγγνώμη εάν σας προκάλεσε αναστάτωση η χρήση του Google».
Σύμφωνα με τη Google, η σειρά με την οποία εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης βασίζεται σε αλγόριθμους, στους οποίους χρησιμοποιούνται χιλιάδες στοιχεία για τον υπολογισμό της σχετικότητας ενός αποτελέσματος στη συγκεκριμένη αναζήτηση.
Αλλά η εταιρεία επιμένει ότι αποτελεί πολιτική της να μην αποσύρει εικόνες μόνο και μόνο επειδή λαμβάνει διαμαρτυρίες.
«Στη Google θεωρούμε την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης ως ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα», όπως ανέφερε. «Συνεπώς, δεν αποσύρουμε καμία σελίδα από τα αποτελέσματα αναζήτησης απλώς επειδή το περιεχόμενό της δεν είναι δημοφιλές ή επειδή λαμβάνουμε παράπονα».
Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι θα αποσύρει την εικόνα αν υπάρξει σχετικό νομικό αίτημα.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την υπόθεση.
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: