Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Προς αναθεώρηση ο κανονισμός για τα δώρα σε στελέχη της Κομισιόν

Έπειτα από καταγγελίες μη κυβερνητικής οργάνωσης για «σύγκρουση συμφερόντων», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του εσωτερικού κανονισμού που ισχύει για τα δώρα που προσφέρονται σε στελέχη της, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή.

Τον Απρίλιο του 2008, η οργάνωση «Φίλοι της Ευρώπης» κατήγγειλε ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν, τα οποία εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού με αρμοδιότητα στα θέματα αντιντόπιγκ, αποδέχθηκαν προσκλήσεις VIP από εταιρεία αθλητικών ειδών, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στο Παρίσι.

Η οργάνωση θεωρεί ότι, λόγω της θέσης των δύο αξιωματούχων, υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων.

Αποδεχόμενος ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της καταγγελίας, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος δεν αμφισβήτησε την αμεροληψία των στελεχών της Επιτροπής, εκτίμησε ωστόσο ότι θα ήταν προτιμότερο να μην τους είχε επιτραπεί να αποδεχθούν τις επίμαχες προσκλήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκε τη γνωμοδότηση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και τον ενημέρωσε πως η διαδικασία αναθεώρησης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σωστή σε αυτά τα θέματα.

geokalp είπε...

μακάρι να είναι σωστή...
αλλά η απληστεία είναι ανθρώπινη!