Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Αρκουδάκι πυροβολήθηκε και ακρωτηριάστηκε κοντά στην Ξάνθη

Ένα αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις 2 ετών, βρέθηκε νεκρό και ακρωτηριασμένο στο πάρκο κεραιών του Λειβαδίτη Ξάνθης, νοτιοδυτικά της Δυτικής Ροδόπης.
Το αρκουδάκι έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και ήταν ακρωτηριασμένο στα δύο μπροστινά του πόδια, γεγονός που, σύμφωνα με την οργάνωση Αρκτούρος, αποδεικνύει ότι σκοτώθηκε από πρόθεση και πόδια του αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.
Το ζώο πυροβολήθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου, οπότε ο ήχος των πυροβολισμών προσέλκυσε στο σημείο περιπατητές που μάζευαν μανιτάρια, οι οποίοι κατήγγειλαν αργότερα το περιστατικό στην οργάνωση. Το σημείο θανάτου του άτυχου ζώου βρίσκεται σε πυκνό δάσος οξιάς και σε υψόμετρο 1375 μέτρων.
«Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν πως πρόκειται για το 6ο θύμα αρκούδας κατά τη φετινή χρονιά στην ίδια περιοχή», επισημαίνει ο Αρκτούρος.
Η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Ροδόπης αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο βιότοπο αρκούδας στην Ελλάδα με ελάχιστο πληθυσμό 20-30 ατόμων, ενώ ο συνολικός πληθυσμός της στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 250 άτομα
Μοναδική απειλή για το είδος είναι ο άνθρωπος. Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης.
Newsroom ΔΟΛ

Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΞΕΦΤΥΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: