Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Δανία: Επίθεση κατά του σκιτσογράφου του Μωάμεθ

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να απαγγελθούν στο Σομαλό που εισέβαλε χθες στο σπίτι του δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκορντ, ο οποίος το 2005 είχε φιλοτεχνήσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί στη δανέζικη εφημερίδα Ζίλανς Πόστεν και είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μουσουλμάνων.

Ο 74χρονος σκιτσογράφος ειδοποίησε την αστυνομία, όταν αργά το βράδυ της Παρασκευής, ένας άντρας οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι εισέβαλε στο σπίτι του, φωνάζοντας ότι θέλει "εκδίκηση" και "αίμα". Όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα στον Τύπο, ο Βέστεργκορντ κλειδώθηκε στο ειδικό δωμάτιο ασφαλείας που διαθέτει το σπίτι του, περιμένοντας την άφιξη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας (PET), ο ύποπτος έχει δεσμούς με την ένοπλη εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ και την Αλ-Κάιντα της ανατολικής Αφρικής.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1761112

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης τραυμάτισε σοβαρά τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής έναν 27χρονο άντρα, που συνοδευόμενος από δύο συνεργούς τους, προσπαθούσε να εισβάλει στην κατοικία του δανού σκιτσογράφου Κούρτ Βέστεργκάαρντ, που έχει φιλοτεχνήσει τα πολυσυζητημένα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: