Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Σπίτια με λαχανόκηπους οραματίζεται η βρετανική κυβέρνηση

Ένα πρωτότυπο μέτρο περιλαμβάνει η πράσινη ατζέντα της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ενθαρρύνει τους πολίτες να καλλιεργούν τα δικά τους μποστάνια προκειμένου να παράγουν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούν προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Προκειμένου να ενθαρρύνει ατομικές ή συλλογικές τέτοιες πρωτοβουλίες, η κυβέρνηση έχει σκοπό να καθιερώσει ένα σύστημα «προσωρινής μίσθωσης γης» προκειμένου να διευκολύνει τη καλλιέργεια της γης από όσους προσφέρονται.

Υπό την έννοια αυτή, θα λειτουργήσει μια «τράπεζα γης», η οποία θα διαθέτει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όσους έχουν σκοπό να τις καλλιεργήσουν. Οι αρμόδιοι υπουργοί υποστηρίζουν ότι τα μέτρα αυτά θα τονώσουν το συλλογικό πνεύμα και τις δεξιότητες των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και ότι θα λειτουργήσουν προς όφελος της σωματικής και πνευματικής υγείας.

Η ανακοίνωση των εξαγγελιών από τη Χίλαρι Μπεν, υπουργό περιβάλλοντος και τροφίμων, αναμένεται αύριο, στο πλαίσιο του πολυαναμενόμενου πακέτου μέτρων που θα διασφαλίσει την αύξηση της παραγωγής τροφίμων στη Βρετανία, τη μείωση των απορριμμάτων, τον περιορισμό της εξάρτησης από τις εισαγωγές και τη θεμελίωση των ευρωπαϊκών πολιτικών για τη γεωργία και την αλιεία.

Πηγή: The Guardian

1 σχόλιο:

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Συγχαρητήρια, πολύ ενδιαφέρον και πολύ καλή ενημέρωση