Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αϊτή: Ανυπολόγιστος ο αριθμός των νεκρών

Τις δεκάδες χιλιάδες μπορεί να φθάσουν οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρενέ Πρε΄βάλ, ενώ άλλοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο και για 100.000 νεκρούς.

«Μέχρι τώρα έχω ακούσει για 50.000, έχω ακούσει για 30.000. Είναι πολύ νωρίς για να αναφερθούμε σε συγκεκριμένο αριθμό. Κι εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το μέγεθος του φαινομένου», δήλωσε στο CNN ο Ρενέ Πρεβάλ, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε επίσημη εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Νωρίτερα είχε δηλώσει στη Miami Herald ότι χιλιάδες μπορεί να έχουν σκοτωθεί από τον σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να στείλει βοήθεια. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πρωτεύουσα, Πορτ-ο-Πρενς, όπου ζουν περίπου 1,9 εκατομμύριο άνθρωποι και στην περιοχή αυτή έχουν γίνει και οι μεγαλύτερες καταστροφές.

Μιλώντας στο CNN ο πρωθυπουργός, Ζαν - Μαξ Μπελερίβ δήλωσε: «Πιστεύω ότι είμαστε πάνω από τους 100.000 νεκρούς», με βάση τον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: