Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι χάκερ σπεύδουν να υποστηρίξουν τον Ασάντζ

Προβλήματα έχει και ο ιστότοπος της MasterCard, που έληξε χθες τη σχέση της με το WikiLeaks.
Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι ιστότοποι της σουηδικής εισαγγελίας και του συνηγόρου των δύο γυναικών που κατηγορούν τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ για σεξουαλική επίθεση, λόγω πιθανολογούμενων επιθέσεων από χάκερ.
«Ασφαλώς είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει σχέση με το WikiLeaks αλλά δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Προβλήματα έχει και ο ιστότοπος της MasterCard, που έληξε χθες τη σχέση της με το WikiLeaks.
Σύμφωνα με την εταιρία Panda Security, η ιστοσελίδα της εισαγγελίας (aklagare.se) δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα χάκερ με την ονομασία «Ανωνυμοι».
«Παρόλο που δεν έχουμε σχέση με το WikiLeaks, αγωνιζόμαστε για τους ίδιους στόχους», αναφέρει η ομάδα στην ιστοσελίδα της.
«Θέλουμε τη διαφάνεια και αντιμαχόμαστε τη λογοκρισία� Αυτός είναι ο λόγος που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να αφυπνίσουμε, να επιτεθούμε εναντίον και να στηρίξουμε αυτούς που βοηθούν να οδηγηθεί ο κόσμος μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία», όπως επισημαίνεται.
Σύμφωαν με την εταιρία, η ίδια ομάδα επιτέθηκε και στην υπηρεσία on line μεταφοράς χρημάτων PayPal, καθώς και στην ιστοσελίδα του σουηδικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Η PayPal έχει μπλοκάρει από την προηγούμενη εβδομάδα τις οικονομικές συναλλαγές του WikiLeaks.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1907393

Δεν υπάρχουν σχόλια: