Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Β. Κορέα: Σαμποτάζ σε τρένο φορτωμένο με δώρα για το διάδοχο του Κιμ Γιονγκ-ιλ

Σε σαμποτάζ αποδίδει νοτιοκορεάτικος ραδιοφωνικός σταθμός, τον πρόσφατο εκτροχιασμό του τρένου που ήταν γεμάτο με δώρα γενεθλίων για τον Κιμ Γιονγκ-ουν, νεότερο γιο και διάδοχο του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ιλ.
Ο Ραδιοσταθμός «Ανοιχτό Ραδιόφωνο για τη Βόρεια Κορέα», ο οποίος δεν είναι κερδοσκοπικός, ακούγεται και από την άλλη πλευρά των συνόρων και έχει πηγές στο απομονωμένο και φτωχό βόρειο κράτος της κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε ότι το τρένο, φορτωμένο με δώρα, ανάμεσα στα οποία τηλεοράσεις και ρολόγια εκτροχιάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου, κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.
«Η Υπηρεσία Ασφαλείας, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή το τρένο που είχε αναχωρήσει από την Σινουιτζού, την εμπορική είσοδο της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Πιονγκγιανγκ, εκτροχιάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο σταθμός επικαλούμενος πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Η έκταση της ζημιάς και το χρονικό σημείο του συμβάντος, δείχνουν ότι κάποιος εσκεμμένα κατέστρεψε τις ράγες», είπε η πηγή, η οποία σύμφωνα με το σταθμό, πρόσθεσε ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό ότι ήταν κάποιος που αντιτίθεται στη διαδοχή».
Μέχρι στιγμής πολύ λίγα είναι γνωστά για το νεότερο γιο του ασθενούντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Εκτιμάται ότι είναι κοντά στα 25 και το ότι έχει διοριστεί σε στρατιωτικές και κυβερνητικές θέσεις κλειδιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1914323

Δεν υπάρχουν σχόλια: