Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Γερμανία: Εκκληση του προέδρου για σεβασμό των μειονοτήτων

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ στο γιορτινό μήνυμά του καλεί τους Γερμανούς να σέβονται τις μειονότητες, λίγες εβδομάδες μετά την έκκλησή του για συνολική προσέγγιση του Ισλάμ.
Το τηλεοπτικό μήνυμα του Γερμανού προέδρου, που θα μεταδοθεί σήμερα, μαγνητοσκοπήθηκε χθες στο προεδρικό μέγαρο, με ακροατήριο περίπου 200 ατόμων που προέρχονται από διάφορες κοινωνικές ομάδες.
"Ο καθένας από εμάς χρειάζεται να αισθάνεται ΄ανήκω, με χρειάζονται' . Η κοινωνία μας είναι ελεύθερη και έχει αρχές. Για να επιβιώσει μία κοινωνία με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους, χρειαζόμαστε ένα πράγμα πάνω απ΄όλα: τον σεβασμό, τον σεβασμό απέναντι σε αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς και την εκτίμηση για τα πράγματα που επιτυγχάνουν", αναφέρει στο γιορτινό μήνυμά του ο Κρίστιαν Βουλφ.
Ο Γερμανός πρόεδρος ενόχλησε τους συντηρητικούς συμπατριώτες του τον Οκτώβριο, όταν στη διάρκεια ομιλίας του ανέφερε ότι το Ισλάμ είναι πλέον ένα κομμάτι της Γερμανίας. Ακολούθησε η ομιλία της Καγκελαρίου, ’γκελα Μέρκελ, η οποία διακήρυξε ότι το πολυ-πολιτισμικό μοντέλο στη Γερμανία απέτυχε και αξίωσε από τις μειονότητες να υιοθετήσουν τον γερμανικό τρόπο ζωής. Περίπου το 5% του πληθυσμού της Γερμανίας είναι μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι τουρκικής καταγωγής.
"Να μένουμε ενωμένοι, να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο: αυτό χρειάζεται να κάνουμε στις οικογένειές μας, στην προσωπική μας ζωή και στην κοινωνία μας", αναφέρει ο Γερμανός πρόεδρος στο μήνυμά του, καλώντας τους πολίτες να γίνουν περισσότερο ανιδιοτελείς.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1913809

Δεν υπάρχουν σχόλια: