Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Φυλακισμένη του πατέρα της επί 24 χρόνια

Σοκ προκαλεί στην αυστριακή κοινωνία η αποκάλυψη ότι ένας 73χρονος άνδρας κρατούσε επί 24 χρόνια φυλακισμένη την κόρη του σε ένα κελάρι, την κακοποιούσε συστηματικά και είχε κάνει μαζί της επτά παιδιά.
Ο δράστης, Γιόσεφ Φιτσλ, ομολόγησε χθες τις αποτρόπαιες πράξεις του.
Το δράμα της 42χρονης σήμερα Ελίζαμπεθ ξεκίνησε σε ηλικία 11 ετών, όταν ο πατέρας της άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Κορυφώθηκε τον Αύγουστο του 1984, όταν ο Γιόσεφ την κλείδωσε σε ένα αποπνικτικό κελάρι στο υπόγειο του σπιτιού τους, στην πόλη Αμστετεν της Αυστρίας.
Εκεί όπου έμελλε να περάσει τα επόμενα 24 χρόνια της ζωής της, υποκύπτοντας στις αρρωστημένες ορέξεις του ...πατέρα της.
Ο Γιόσεφ και η μητέρα της κοπέλας, Ρόζμαρι -η οποία φαίνεται να μη γνώριζε τις εγκληματικές πράξεις του συζύγου της- μεγάλωσαν τα τρία παιδιά της Ελίζαμπεθ, τα οποία (όπως έλεγε στους γείτονες ο Γιόσεφ) εγκατέλειψε στο σπίτι τους η κόρη τους πριν το σκάσει.
Τα άλλα τρία παιδιά παρέμεναν φυλακισμένα με τη μητέρα τους, ενώ ένα βρέφος πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννησή του.
Μία τραγική ιστορία που ξεδιπλώθηκε πρόσφατα, όταν οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την κοπέλα, και προκάλεσε για μία ακόμα φορά δονήσεις στην αυστριακή κοινή γνώμη. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ασύλληπτο έγκλημα.
Όλα όσα συνέβησαν εκεί ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γκέντερ Πλάτερ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=9464&pubid=1713115

Δεν υπάρχουν σχόλια: