Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Στροφή στη χορτοφαγία ως απάντηση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου ζητά ο ΜακΚάρτνεϊ

Έκκληση για στροφή στη χορτοφαγία, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου, απηύθυνε το πρώην «σκαθάρι», Πολ ΜακΚάρτνεϊ, εκφράζοντας επίσης την έκπληξή του γιατί οι περισσότερες περιβαλλοντικές ομάδες δεν υποστηρίζουν αυτή την τάση.Σε συνέντευξη που έδωσε στην οργάνωση ΡΕΤΑ, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, ο Μακ Κάρτνεϊ επισήμανε ότι οι εκτάσεις και το νερό που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή ζώων καθιστά τη βιομηχανία παραγωγής κρέατος ως έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
«Η μεγαλύτερη αλλαγή που ο καθένας μπορεί να κάνει στον τρόπο ζωής είναι να γίνει χορτοφάγος. Απευθύνω έκκληση σε όλους να σκεφτούν να κάνουν αυτό το απλό βήμα για να βοηθήσουν το πολύτιμο περιβάλλον και να το σώσουν για τα παιδιά του αύριο» δήλωσε ο διάσημος μουσικός.
«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που οι περισσότερες μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις αφήνουν έξω από τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη την παρότρυνση για τη χορτοφαγία» ανέφερε ο Μακάρτνεϊ στη συνέντευξή του. Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η βιομηχανία εκτροφής βοοειδών προκαλεί μεγαλύτερη έκλυση αερίων από ό,τι οι μεταφορές, συμβάλλοντας έτσι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: