Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Μακρινός ξάδελφος του... Μπους είναι ο Ομπάμα!

Με επιφανείς πολιτικούς αλλά και δημοφιλείς πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης συγγενεύουν οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, έδειξε έρευνα που δημοσίευσε χθες η Υπηρεσία Γενεαλογικής Ιστορίας της Νέας Αγγλίας (NEHGS).

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Μπαράκ Ομπάμα, η μητέρα του οποίου είναι λευκή και κατάγεται από το Κάνσας, έχει συγγενικές σχέσεις με τουλάχιστον έξι πρώην προέδρους της χώρας.
Ο νυν πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ο πατέρας του, ο Τζέραλντ Φορντ, ο Λίντον Τζόνσον, ο Χάρι Τρούμαν αλλά και ο Τζέιμς Μάντισον είναι μακρινά εξαδέλφια του γερουσιαστή του Ιλινόι.

Ξαδέλφια
Στα εξαδέλφια του Ομπάμα συγκαταλέγονται επίσης ο αείμνηστος Βρετανός πρωθυπουργός, Ουίνστον Τσόρτσιλ αλλά και ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Μπραντ Πιτ, που είναι ένατος εξάδελφος του γερουσιαστή. «Το γενεαλογικό δένδρο του Ομπάμα από την πλευρά της μητέρας του φθάνει πίσω στο 1845», αναφέρει η έρευνα της παλαιότερης υπηρεσίας γενεαλογικών ερευνών στις ΗΠΑ.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι ένατη εξαδέλφη της ηθοποιού Ατζελίνα Τζολί αλλά και πολλών επιφανών ανδρών και γυναικών καναδικής καταγωγής, όπως η Μαντόνα, που είναι επίσης ένατη εξαδέλφη της αλλά και η τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν. Εξαδέλφη της Χίλαρι είναι και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου της Βρετανίας.

Ο Τζον ΜαΚέιν
Λιγότερα ονόματα βρίσκονται στο γενεαλογικό δένδρο του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Τζον ΜαΚέιν.
Η έρευνα έδειξε ότι είναι έκτος εξάδελφος της πρώτης κυρίας Λόρα Μπους αλλά, όπως επισημαίνει ο Κρίστοφερ Τσάιλντ, εμπειρογνώμονας της Υπηρεσίας, το γενεαλογικό του δένδρο είναι δύσκολο να εντοπιστεί αφού εντοπίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα νότια της χώρας, όπου συχνά δεν υπάρχουν αρχεία».
«Το γενεαλογικό δένδρο δίνει πληροφορίες για ιδιαίτερα ευχάριστες συζητήσεις, κατά κανέναν τρόπο, όμως, δεν πρέπει να επηρεάσει τους ψηφοφόρους», επισημαίνει πάντως ο Τσάιλντ καθώς η κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ενώ ο ΜαΚέιν θα πρέπει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να δώσει σκληρή μάχη με τον Δημοκρατικό αντίπαλο για να κερδίσει την προεδρία.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=1401122&tag=4417

Δεν υπάρχουν σχόλια: