Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Πολιτικές δηλώσεις

Η Αριστερά δεν έχει γούστο ούτε στις γυναίκες, δηλώνει ο Μπερλουσκόνι

Ο Καβαλιέρε δήλωσε ότι η Αριστερά «δεν έχει γούστο ούτε καν στις γυναίκες», πράγμα το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωση των πολιτικών που προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς.
Ο ίδιος έχει δεσμευθεί ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός στις εκλογές, θα διορίσει τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες σε σημαντικά υπουργεία.
Εκπρόσωποι της Κεντροαριστεράς αντέδρασαν άμεσα στις δηλώσεις του 71χρονου Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι είναι σεξιστής.
Yπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες για τη νέα κυβέρνηση στις 13 και 14 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφέστατο προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο, ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Βάλτερ Βελτρόνι ελπίζει στο μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων.
Σε δημοσκόπηση της Euromedia που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου, το συνολικό ποσοστό της Κεντροδεξιάς ανέρχεται σε 44,6%, έναντι 36% για τα κόμματα του κεντροαριστερού συνασπισμού υπό τον Βελτρόνι.
Υπολογίζεται επίσης ένα 11,8% για τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, 5,1% για τους Κεντρώους και 2,5% για άλλα δεξιά κόμματα.
Μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι για να μπορέσει πραγματικά να κυβερνήσει θα χρειαστεί ευρεία πλειοψηφία.
«Πρέπει να έχω ένα περιθώριο τουλάχιστον είκοσι γερουσιαστών. Πιστεύω ότι θα το πετύχω» τόνισε.
Ο εκλογικός νόμος στην Ιταλία παραχωρεί ένα πριμ πλειοψηφίας στον νικηφόρο συνασπισμό, σε εθνική βάση για τη Βουλή, αλλά σε τοπική βάση για Γερουσία.
Όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός μιας περιοχής, τόσο αυτό το πριμ είναι μεγαλύτερο. Αυτός ο νόμος επέτρεψε στον Πρόντι να κερδίσει τελικά τη Γερουσία.Στην ίδια συνέντευξη, ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και τους επτά ισόβιους γερουσιαστές -πρώην προέδρους της χώρας και προσωπικότητες που έχει διορίσει ο αρχηγός του κράτους- οι οποίοι έσωσαν αρκετές φορές τον Πρόντι.
«Ο καθένας από αυτούς πρέπει να λάβει υπόψη του το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα εκφράζει την πλειοψηφία των Ιταλών. Ειδικά οι πρώην πρόεδροι της Ιταλικής Δημοκρατίας πρέπει να αντιληφθούν την ανάγκη να συνταχθούν με τις επιλογές της πλειοψηφίας των πολιτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: