Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Τέλος στις «ανδρικές» συνήθειες του προσωπικού βάζει η υπουργός Αμυνας της Ισπανίας

Το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων της Ισπανίας το παράκανε με το σερφάρισμα σε δικτυακούς τόπους αθλητικών εφημερίδων (και όχι μόνο) με αποτέλεσμα η 37χρονη υπουργός Αμυνας, Κάρμεν Τσακόν, να βάλει φραγή σε συγκεκριμένα sites...
Συγκεκριμένα, η υπουργός ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στους δικτυακούς τόπους δύο εξαιρετικά δημοφιλών αθλητικών εφημερίδων, (Marca και As), καθώς και στο σάιτ που διατηρεί στο Διαδίκτυο το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Interviu.
«Φραγή» μπαίνει και σε chatrooms, καθώς και σε δικτυακούς τόπους με on line δημοπρασίες (όπως το e-bay).
Πάντως, η ομοσπονδία εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση της υπουργού: «Το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων εξακολουθεί να θεωρείται πολίτες β' κατηγορίας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους σαν ενήλικους πολίτες και όχι να καταφεύγουμε σε πατερναλιστικές πολιτικές» δήλωσε ο Μαριάνο Κασάδο.
Αλλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν απαγορεύθηκε πχ η πρόσβαση στο σάιτ της «Mundo Deportivo» (η αθλητική εφημερίδα της Μπαρτσελόνα) ή σε γκέι δικτυακούς τόπους.
«Μήπως η Mundo Deportivo εξαιρέθηκε επειδή η υπουργός είναι από την Καταλονία ή μήπως δεν υπάρχουν οπαδοί της Μπαρτσελόνα στο υπουργείο;» αναρωτήθηκε ένας υπάλληλος.
Σημειώνεται ότοι η 37χρονη Κάρμεν Τσακόν (έγκυος στον όγδοο μήνα) είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το υπουργείο Αμυνας στην Ισπανία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: