Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Κλωνοποιημένους σκύλους προσέλαβαν τα τελωνεία της Ν.Κορέας

Επτά γενετικά πανομοιότυπα γκόλντεν ριτρίβερ ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους για τον εντοπισμό ναρκωτικών και εκρηκτικών στην Τελωνειακή Υπηρεσία της Νοτίου Κορέας, όπου ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια.
Τα επτά κουτάβια με το όνομα Τόπι (Tommorow puppy, δηλαδή «κουτάβι του αύριο») γεννήθηκαν από τρεις παρένθετες μητέρες στα τέλη του 2007 και θα αναλάβουν καθήκοντα φέτος τον Ιούνιο, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα των 300 εκα. γουόν (191.000 ευρώ) ανέλαβε ο Δρ Λι Μπιουνγκ-Τσουν, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο και στην πρώτη στον κόσμο κλωνοποίηση σκύλου το 2005.
Ο Δρ Λι συνεργαζόταν τότε με τον έκπτωτο Νοτιοκορεάτη γενετιστή Χουάνγκ Γου-Σουκ, ο οποίος τώρα δικάζεται για παραποιημένη έρευνα που αφορούσε τη δημιουργία βλαστικών κυττάρων με κλωνοποίηση επτά ασθενών.
Η μελέτη με τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο αποδείχθηκε αληθής και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ δέχεται τώρα παραγγελίες ακόμα και για αντίγραφα κατοικίδιων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: