Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Αναστέλλει την κυκλοφορία της η ρωσική εφημερίδα που «πάντρεψε» τον Πούτιν

Την αναστολή της κυκλοφορίας της ανακοίνωσε η ρωσική εφημερίδα, Maskovsky Correspondent, που σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χώρισε τη σύζυγό του για να παντρευτεί την 25χρονη Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Αλίνα Καμπάεβα.«Διακόψαμε προσωρινά την κυκλοφορία της εφημερίδας. Η Maskovsky Correspondent δεν κυκλοφόρησε το Σάββατο», δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας.
Επιπλέον, τόνισε ότι κανείς δε ζήτησε από την εφημερίδα να σταματήσει τη λειτουργία της και πως απολύθηκε ο διευθυντής σύνταξης ειδήσεων.
Την Παρασκευή ο πρόεδρος Πούτιν διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα σχετικά με το διαζύγιο και τον επικείμενο γάμο του με την Καμπάεβα. Σύμφωνα με εφημερίδα της αντιπολίτευσης, οι Αρχές υπενθύμισαν στον Λεμπέντεφ, τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, ότι έχει μια τράπεζα και τού συνέστησαν να επικεντρωθεί στις τραπεζικές του υποθέσεις.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται επίσης στο ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης της Makovsky Correspondent να φοβήθηκε. Ο ίδιος πάντως επικαλέσθηκε θέματα κερδοφορίας. «Ο Λεμπέντεφ έχει εμπορικά συμφέροντα στη Ρωσία και κάθε σύνδεσή του με αυτό το άρθρο αποτελεί γι΄αυτόν ένα μεγάλο πολιτικό κίνδυνο», γράφει η Gazeta.«Η εφημερίδα δεν αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο γι΄αυτόν και μετά τα δημοσιεύματα αυτά, έγινε ιδιαίτερα ενοχλητικός για τις Αρχές», αναφέρει στο δημοσίευμά της.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: