Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Μεντβέντεφ: Μεγάλης κλίμακας επανεξοπλισμός της Ρωσίας από το 2011

Το ΝΑΤΟ αναζητά τρόπους για να ενισχύσει την παρουσία του κοντά στη Ρωσία, εκτίμησε ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοινώνοντας παράλληλα ένα μεγάλης κλίμακας επανεξοπλισμό της χώρας του από το 2011, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Από το 2011 θα αρχίσει ένας ευρείας κλίμακας επανεξοπλισμός του ρωσικού στρατού και του πολεμικού ναυτικού, τόνισε ο Μεντβέντεφ σε συνάντησή του με ανώτερους αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Αμυνας και πρόσθεσε:

«Η ανάλυση της πολιτικο-στρατιωτικής κατάστασης στον κόσμο έδειξε έναν εν δυνάμει κίνδυνο για σοβαρή σύγκρουση σε ορισμένες περιοχές που τροφοδοτείται από τοπικές κρίσεις και από τις συνεχείς προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αναπτύξει τη στρατιωτική του υποδομή κοντά στη Ρωσία».

«Κύριο έργο μας είναι η ενίσχυση της μάχιμης ικανότητας των δυνάμεών μας και κυρίως των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεών μας. Οι δυνάμεις αυτές πρέπει να είναι σε θέση να εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους για να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ρωσίας», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/17/1642029.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: