Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Βρετανία: Κανόνες υγιεινής διατροφής σε σχολείο

Για αυταρχισμό κατηγορείται από ορισμένους γονείς η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ντέινγκρουβ στο Μπάρνετ της Βρετανίας, μετά την επιβολή περιορισμών στις τροφές που φέρουν μαζί τους οι μαθητές.

Ένας γονιός απευθύνθηκε στη βρετανική εφημερίδα Daily News επικρίνοντας έντονα τη Ντεμπόρα Μέτκαφ για τα μέτρα περί διατροφής που έχει επιβάλει στο δημοτικό σχολείο των προαστίων του Λονδίνου.

«Θέλουμε τα παιδιά που φέρνουν συσκευασμένα τρόφιμα για το σχολικό γεύμα να επιλέγουν υγιεινές τροφές, όπως ζυμαρικά ή ρύζι, σάντουιτς ή αραβικές πίτες, καθώς και φρούτα ή γιαούρτι», εξηγεί η διευθύντρια. Το κέικ φρούτων είναι επίσης αποδεκτό, ενώ το κέικ σοκολάτας αποκλείεται από τον διατροφικό κώδικα του σχολείου.

Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ το Σεπτέμβριο και έκτοτε γίνονται συνεχείς υπενθυμίσεις στους γονείς μέσω του εβδομαδιαίου ενημερωτικού δελτίου που εκδίδει το σχολείο προκειμένου να συνηθίσουν τη νέα διατροφική πολιτική που πρέπει να ακολουθούν τα βλαστάρια τους.

Στους γονείς που αψηφούν τη νέα πολιτική του σχολείου αποστέλλονται μικρά σημειώματα που τοποθετούνται στο κεσεδάκι του κολατσιού, με τα οποία η διεύθυνση τους σχολείου τους υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής διατροφής, ενώ σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις πετάγονται τα ανθυειγινά τρόφιμα που φέρνουν μαζί τους τα παιδιά.

Εκεί, όμως, που τα πράγματα φαίνονταν να πηγαίνουν καλά με τους γονείς να έχουν αγκαλιάσει τους νέους κανόνες, κάποιοι εξ΄αυτών φαίνεται πως δεν είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι.

Η διευθύντρια απαντά στους καχύποπτους υποστηρίζοντας ότι το σχολείο προσπαθεί να μυήσει στους ενήλικες στην υγιεινή διατροφή με απώτερο στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη σωστή διατροφή. Πολλά από αυτά δεν θα τηρούν τους συγκεκριμένους κανόνες όταν γυρνούν στο σπίτι, είναι σημαντικό όμως να πάρουν τις σωστές αρχές για μια υγιεινή διατροφή που θα τους ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους, εξηγεί η κα Μέτκαφ.

Πηγή: The Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: