Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ιταλός γιατρός κλωνοποίησε τρία παιδιά

Ο διεθνούς φήμης γυναικολόγος, Σεβερίνο Αντινόρι, υποστήριξε ότι πριν από εννέα χρόνια κλωνοποίησε τρία παιδιά, τα οποία σήμερα είναι απόλυτα υγιή.

Ένας Ιταλός γιατρός - γνωστός για τις προσπάθειές του να αποκτήσουν παιδιά γυναίκες στην εμμηνόπαυση - υποστήριξε ότι έχει κλωνοποιήσει τρία μωρά, που σήμερα ζουν στην Ανατολική Ευρώπη.
«Βοήθησα στο να γεννηθούν τρία παιδιά με την τεχνική της κλωνοποίησης», δήλωσε ο Σεβερίνο Αντινόρι, εξέχων γυναικολόγος, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Oggi», την περασμένη Τετάρτη.
«Πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι, που σήμερα είναι εννέα ετών. Γεννήθηκαν υγιή και συνεχίζουν να ζουν σε εξαιρετική κατάσταση υγείας», πρόσθεσε.
Ωστόσο, δεν παρουσίασε αποδείξεις για όσα ισχυρίστηκε, όμως είπε ότι τα κύτταρα των πατέρων που ήταν στείροι επέτρεψαν την πραγματοποίηση της διαδικασίας. Οι ωοθήκες των γυναικών γονιμοποιήθηκαν σε εργαστήριο μέσω της μεθόδου «πυρηνικής μεταφοράς».
Ο Αντινόρι, ο οποίος έγινε γνωστός αφού πέτυχε να αποκτήσει παιδί μια 63χρονη γυναίκα το 1994, υποστηρίζει ότι ο σεβασμός στο οικογενειακό απόρρητο δεν του επιτρέπει να αποκαλύψει περισσότερα. Επίσης, σημείωσε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα είδος βελτίωσης της τεχνικής που είχε χρησιμοποιηθεί στην Ντόλι το 1996.
Με δεδομένο ότι η κλωνοποίηση απαγορεύεται από την Καθολική Ιταλία, ο γιατρός είπε ότι προτιμά να αναφέρεται σε αυτό ως «καινοτόμες θεραπείες».
Πριν από δύο εβδομάδες, ο Αντινόρι σήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν ανακοίνωσε ότι θα μπορέσει να γονιμοποιήσει τεχνητά μια γυναίκα, της οποίας ο άντρας βρίσκεται σε μη αναστρέψιμο κώμα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: