Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Με σήμα το ελεύθερο κατέβασμα, οι Σουηδοί «Πειρατές» κατέρχονται στις ευρωεκλογές

Πολιτικό κόμμα σχημάτισαν στη Σουηδία οπαδοί του ελεύθερου «κατεβάσματος» από το Internet. Το σουηδικό «Κόμμα των Πειρατών» θα κατέλθει, μάλιστα, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Στόχος αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην πληροφορία και ο περιορισμός των κανόνων. Το ψηφοδέλτιο του Κόμματος των Πειρατών θα έχει 20 υποψήφιους για το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει στο δικτυακό του τόπο το Spiegel.
«Εάν οι πολιτικοί θέλουν να εμποδίσουν την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των πολιτών, πρέπει να βελτιώνουν συνεχώς τα μέσα παρακολούθησης, αφού όταν οι αρχές κλείνουν ένα site που επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων, κάποιο άλλο ξεπετάγεται στη θέση του» δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Κρίστιαν Εγκστρομ.
Οι Σουηδοί «Πειρατές» πιστεύουν πως η μάχη για την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία πρέπει να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς από εκεί εκπορεύονται πλέον οι περισσότεροι νόμοι.
Πάντως, το κόμμα διευκρινίζει πως δεν πρέπει να καταργηθούν όλοι οι κανόνες για τα δικαιώματα πάνω στα βιβλία, τη μουσική και τις ταινίες. Η διαχωριστική γραμμή, λένε, πρέπει να είναι η εμπορική και η μη εμπορική χρήση.
Το Κόμμα των Πειρατών σκοπεύει να δράσει και στην πολιτική σκηνή της Σουηδίας, όπου ελπίζει να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

patsiouri είπε...

Σωστοί!!!!

geokalp είπε...

για να δούμε, εδώ θα γίνει κάτι;