Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Δεκάδες διαδηλωτές στο Μανχάταν με αφορμή πλειστηριασμό κατοικιών από κατασχέσεις

Ένας πλειστηριασμός κατοικιών που κατασχέθηκαν από τράπεζες στην πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η αφορμή να συγκεντρωθούν δεκάδες διαδηλωτές έξω από συνεδριακό κέντρο στο Μανχάταν, διαμαρτυρόμενοι για τις πρακτικές των τραπεζών.
Περίπου 20 άτομα πραγματοποίησαν πορεία έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου η Real Estate Disposition Corp πουλούσε σε πλειστηριασμό εκατοντάδες κατοικίες από κατασχέσεις, τραγουδώντας και κρατώντας πανό που έγραφαν: «Οι τράπεζες διασώζονται, οι άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο».
Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι δεν «τα βάζουν» με τους μελλοντικούς αγοραστές των κατοικιών, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ένα φθηνότερο σπίτι, αλλά με τις τράπεζες.
«Δεν θυμώνουμε με τους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν και να αγοράσουν ένα φθηνότερο σπίτι», είπε ο Λάρι Χολμς, εκπρόσωπος του Κινήματος Σώστε τον Κόσμο, το οποίο και οργάνωσε τη διαδήλωση.
Ο κ. Χολμς έκανε έκκληση στην Ουάσινγκτον να κηρύξει μια ανάπαυλα στις κατασχέσεις και τις εξώσεις και να δώσεις στις οικογένειες που αγωνίζονται μια ευκαιρία να βάλουν τα οικονομικά τους σε τάξη, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: