Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αιματηρά επεισόδια στην Ταϊλάνδη

Κατέληξε ο αντικυβερνητικός διαδηλωτής στην Ταϊλάνδη, ο οποίος είχε νωρίτερα πυροβοληθεί στο κεφάλι από τις δυνάμεις της τάξης, ενώ και ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Στη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ των κόκκινων πουκάμισων και της αστυνομίας, ένας διαδηλωτής με κόκκινο μπλουζάκι πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε», δήλωσε ο στρατηγός Πράουτ Θαβορνσίρι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα μεταξύ των διαδηλωτών με τα «κόκκινα πουκάμισα», οι οποίοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, και των δυνάμεων της τάξης που προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την περιοχή που έχουν καταλάβει εδώ και δύο μήνες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτάθηκε και στις γύρω περιοχές της Μπανγκόκ καθώς και σε 15 επαρχίες της χώρας προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από την αστυνομία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργά σήμερα ότι έκλεισαν την πρεσβεία τους στην Μπανγκόκ και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέγερση και τα αιματηρά επεισόδια στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι, εξηγώντας πως η αμερικανική πρεσβεία έκλεισε γιατί βρίσκεται στην καρδιά των επεισοδίων.

Στο κλείσιμο της πρεσβείας της στην Μπανγκόκ από αύριο προχωρά και η Βρετανία. «Η πρεσβεία μας θα κλείσει αύριο» Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης μέρα με τη μέρα».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: