Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Παραίτηση Ντενίζ Μπαϊκάλ εν μέσω σκανδάλου με βίντεο

Παραιτήθηκε ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ηγέτης του κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) εξαιτίας σκανδάλου που προέκυψε όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει προσωπικές στιγμές του ίδιου με γυναίκα βουλευτή. Για «συνωμοσία» κάνει λόγο ο Μπαϊκάλ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ΑΚP ότι πρέπει να είχε γνώση του βίντεο και είπε ότι είναι θύμα «συνωμοσίας».

Υπογράμμισε ότι η υπόθεση δεν θα είχε δει το φως «δίχως τη γνώση και την έγκριση της πολιτικής εξουσίας και δίχως να επιστρατευθούν η ισχύς και οι δυνατότητες της εξουσίας».

Έκανε μάλιστα λόγο για παραβίαση ασύλου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο του βίντεο είναι αληθινό.

«Η παραίτησή μου δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω ή ότι παραδίνομαι» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς στην Τουρκία.

Το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος και γυναίκα βουλευτής του κόμματος, γυρίστηκε πριν από οκτώ χρόνια, ωστόσο, είδε τώρα το φως της δημοσιότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδιο δολοφονίας κατά του Ντ.Μπαϊκάλ.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του CHP, πίσω από αυτό το σχέδιο βρίσκεται ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, πρώην στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος διεγράφη και έχει συγκροτήσει τον δικό του πολιτικό φορέα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: