Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ανυποχώρητος ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Την πρόθεσή του να μην υποχωρήσει απέναντι στους διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει συνοικία της Μπανγκόκ, παρά παρά τον βαρύ απολογισμό -22 νεκροί τις τελευταίες 48 ώρες, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπχιζίτ Βετζαζίβα.

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε και να επιτρέψουμε σε όσους παραβιάζουν το νόμο και εξοπλίζουν μαχητές να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Αμπχιζίτ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, με στόχο να καταπνίξει και να απομονώσει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει μια γειτονιά στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι Αρχές έχουν κόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και το νερό, ΕΝΏ έχουν επίσης διακόψει τον ανεφοδιασμό των διαδηλωτών με τρόφιμα.

Σύμφωνα με τον Αμπχιζίτ, τα μέτρα αυτά είναι τα πλέον κατάλληλα και θα διατηρηθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στη χώρα.

Εκτίμησε δε ότι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να μην επιδεινωθεί ο απολογισμός των θυμάτων είναι να τερματιστεί η διαδήλωση.

Ο Αμπχιζίτ ανέφερε τέλος ότι ένοπλοι τρομοκράτες έχουν εισχωρήσει στο κίνημα των «κόκκινων πουκάμισων» και επιτέθηκαν στην αστυνομία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: