Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συνελήφθη ο ύποπτος για τα εκρηκτικά στην Times Square

Ο ύποπτος, ονόματι Φαϊζάλ Σαχζάντ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι καθώς προσπαθούσε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πτήση με προορισμό το Ντουμπάι.

Συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ένας Αμερικανός, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος καταζητείτο στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το Σάββατο στην Times Square της Νέας Υόρκης. Ο ύποπτος, ονόματι Φαϊζάλ Σαχζάντ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι καθώς προσπαθούσε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πτήση με προορισμό το Ντουμπάι.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο αγοραστής του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην αποτυχημένη επίθεση.

Οι New York Times γράφουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση ότι ο άνδρας αυτός, είχε αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα και πρόσφατα επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Πακιστάν. Ζει στο Κονέκτικατ και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες αγόρασε τοις μετρητοίς το όχημα που βρέθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά, ένα Nissan του 1993.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Παραδέχθηκε την εμπλοκή του ο βασικός ύποπτος για την επίθεση στην Times Square

Παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ο βασικός ύποπτος για την βομβιστική απόπειρα στην Times Square της Νέας Υόρκης Φαιζάλ Σαχζάντ, πακιστανικής καταγωγής, όπως ανακοινώθηκε αργά σήμερα από τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο ύποπτος παρείχε χρήσιμες πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές και επισήμανε ότι πρόκειται να διωχθεί για ενέργεια διεθνούς τρομοκρατίας και απόπειρα χρήσης ενός όπλου μαζικής καταστροφής.

«Επρόκειτο για μια τρομοκρατική απόπειρα με στόχο να σκοτωθούν Αμερικανοί σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες της χώρας μας», υπογράμμισε ο κ. Χόλντερ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του FBI, Τζον Πίστολ δήλωσε ότι η βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική απόπειρα στη Νέα Υόρκη δεν φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα ενός έμπειρου κατασκευαστή βομβών.

«Δεν φαίνεται κατά τη γνώμη μας ότι επρόκειτο για έναν σύγχρονο και πολύ εξελιγμένο μηχανισμό», τόνισε ο κ. Πίστολ σε συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται πολύ στενά» με το Πακιστάν στην έρευνα για τη βομβιστική απόπειρα.

«Εργαζόμαστε πολύ στενά με την κυβέρνηση του Πακιστάν στην έρευνα για την επίθεση στην Times Square. Είμαστε ικανοποιημένοι που το Πακιστάν μας υποσχέθηκε πλήρη συνεργασία», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.

Από το Πακιστάν κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι «το Πακιστάν και οι ΗΠΑ έχουν μια πολύ σταθερή συνεργασία στον τομέα πάταξης της τρομοκρατίας και εάν χρειαστεί θα συνεργαστούμε για το θέμα αυτό με τρόπο ακόμα πιο εντατικό με τις ΗΠΑ».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1811870

Δεν υπάρχουν σχόλια: