Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Πίσω από τους νεοφασίστες ο Σίλβιο

Ο πραγματικός «σπόνσορας» της ιταλικής Ακροδεξιάς δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ηπορεία της νεοφασιστικής Λέγκας του Βορρά, βασικού κυβερνητικού εταίρου του «Καβαλιέρε» είναι σταθερά ανοδική. Πήρε το 9,5% των ψήφων στις γενικές εκλογές του 2008, το 11,3% στις ευρωεκλογές του 2009 και το 12,7% στις περιφερειακές εκλογές του 2010- όπου απέκτησε και τον έλεγχο δύο ιταλικών περιφερειών, του Βένετο και του Πιεμόντε.

Περιττό να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια η βία εναντίον των μεταναστών και των τσιγγάνων έχει γιγαντωθεί σε όλη τη χώρα- τόσο από το επίσημο κράτος όσο και από τις «ομάδες κρούσης» που στήνονται στη Ρώμη του πρώην(;) νεοφασίστα δημάρχου Αλεμάνο και στους δήμους που ελέγχει η Λέγκα.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε να αναμειγνύεται ενεργά στο ρατσιστικό παιχνίδι και η Μαφία: στο Ροζάρνο της Καλαβρίας τρεις ιταλοί μαφιόζοι πυροβόλησαν τον Ιανουάριο μέσα από το αυτοκίνητό τους έναν αφρικανό μετανάστη που γύριζε από τη δουλειά. Η επίθεση προκάλεσε την εξέγερση των μεταναστών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία, αλλά και ένοπλους ντόπιους «νοικοκύρηδες». Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, στέλεχος της Λέγκας, έκρινε ότι το πρόβλημα είναι η «υπερβολική ανοχή» απέναντι στους μετανάστες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: