Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ευρωβουλευτές «έπαιξαν» 200 εκατ. ευρώ

Επαιξαν τα λεφτά των επικουρικών -ιδιωτικών-συντάξεών τους στα χρηματιστήρια,τα έχασαν και τώρα πιέζουν την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου να βρει τρόπο να τους τα επιστρέψει από τον κοινοτικό προϋπολογισμό δηλαδή από την τσέπη των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Η είδηση αυτή διέρρευσε χθες στις Βρυξέλλες αφορά σε 478 από τους 785 ευρωβουλευτές οι οποίοι είχαν συστήσει ιδιωτικό επικουρικό ταμείο συνταξιοδότησής τους στο οποίο κατέθεταν εθελοντικά κάθε μήνα ένα ποσό από τον μισθό τους προκειμένου, όταν σταματήσουν να είναι ευρωβουλευτές, να παίρνουν όχι μόνο την εθνική βουλευτική σύνταξή τους αλλά και κάτι περισσότερο.
Απόρρητο έγγραφο Σύμφωνα με πηγές του Ευρωκοινοβουλίου υπάρχει απόρρητο έγγραφο του Γερμανού προέδρου του Χανς Γκερτ Πέτερρινγκ στο οποίο αναφέρεται ότι οι απώλειες από χρηματιστηριακές πράξεις του επικουρικού ταμείου των ευρωβουλευτών ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ και ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση αντιστάθμισής τους χωρίς βεβαίως αυτή να εμπλέκει «κατά το δυνατόν... » τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Στο ίδιο έγγραφο βρίσκεται και η «ιδέα» να εγγυηθεί το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο το δικαίωμα των ευρωβουλευτών που έχουν χρηματοδοτήσει εθελοντικά το συνταξιοδοτικό ταμείο τους δηλαδή, να συνταξιοδοτηθούν και από αυτό άσχετα αν σήμερα είναι άδειο από χρήματα.
Ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας Μάρτιν Σουλτς ακούστηκε να λέει ότι πρόκειται για «σκάνδαλο, διότι όταν κάποιος επενδύει ιδιωτικά σ' ένα ταμείο που σπεκουλάρει στις χρηματαγορές, το κράτος δεν έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει για να του πληρώνει τα χαμένα».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=12734&pubid=7731140

Δεν υπάρχουν σχόλια: