Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Αυτοκίνητο «εμβόλισε» την παρέλαση για τη βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας

Εξωπραγματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε παρέλαση προς τιμήν της βασίλισσας Βεατρίκης στην Ολλανδία. Αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω στο πλήθος που παρακολούθούσε την αυτοκινητοπομπή της βασιλικής οικογένειας, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 14...
Πηγές της ολλανδικής αστυνομίας δήλωσαν στο BBC ότι το περιστατικό που σημειώθηκε στη πόλη Απελντορν της Ολλανδίας φαίνεται ότι οφείλεται σε εσκεμμένη ενέργεια.
Αφού χτύπησε το πλήθος το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του με ταχύτητα και τελικώς συνετρίβη πάνω σε πέτρινο μνημείο, περνώντας ξυστά από το ανοιχτό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η βασίλισσα Βεατρίκη και τα μέλη της οικογένειάς της.
Η ολλανδική τηλεόραση μετέδωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες, ενώ από την αστυνομία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις.
Από την πλευρά της βασιλικής οικογένειας δεν υπάρχουν τραυματίες.
Ο οδηγός του οχήματος, ενός μαύρου Suzuki, συνελήφθη.
Η παρέλαση πραγματοποιείτο στην πόλη Απελντορν, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από το Αμστερνταμ, για την εθνική εορτή της Ημέρας της Βασίλισσας.
Από το γραφείο Τύπου των ανακτόρων ανακοινώθηκε ότι «η βασίλισσα είναι πολύ σοκαρισμένη από το συμβάν και συμμετέχει στο πόνο των συγγενών των θυμάτων».
Στις τηλεοπτικές εικόνες η πριγκίπισα Μάξιμα, σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Βίλεμ-Αλεξάντερ, φαινόταν τρομοκρατημένη όταν το μαύρο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος και στη συνέχεια συνετρίβη στο μνημείο στο κέντρο της πόλης.
Δεν διευκρινίστηκε εάν στόχος της επίθεσης ήταν η βασιλική οικογένεια.
Όλες οι επίσημες εκδηλώσεις για την ημέρα ακυρώθηκαν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: