Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Καλαμάτα

Έκοψε τα άκρα της συζύγου του, μπροστά στα παιδιά τους.

Το μεσημέρι στην Καλαμάτα, ένας 39χρονος Αλβανός που κινείτο με το αυτοκίνητό του στην παραλιακή λεωφόρο, έχοντας μαζί τα δύο ανήλικα παιδιά του 9 και 11 ετών, σταμάτησε περιπολικό και τους είπε ότι τραυμάτισε σοβαρά την σύζυγό του στα χέρια και τα πόδια μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Ναυαρίνου.

Το πλήρωμα του περιπολικού με την συνδρομή κι άλλων αστυνομικών πήγαν στην πολυκατοικία που τους υπέδειξε και βρήκαν την γυναίκα που ο ίδιος την είχε κατεβάσει στο ισόγειο, ειδοποιώντας παράλληλα ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε την 30χρονη Αλβανή και την μετέφερε στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου μπήκε στο χειρουργείο και τις έγινε ακινητοποίηση των καταγμάτων.

Στην συνέχεια και προκειμένου να αποκατασταθούν οι αρτηρίες και τα νεύρα, βρίσκεται σε εξέλιξη αεροδιακομιδή και με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας η 30χρονη διακομίζεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές ο 39χρονος Αλβανός δράστης που ζούσε μόνιμα στην Βέροια της Δυτική Μακεδονία, πριν από μία εβδομάδα ήρθε στην Καλαμάτα για να συναντήσει την 30χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, στο διαμέρισμα της οποίας και εγκαταστάθηκε, φέρνοντας μαζί και τα δύο ανήλικα παιδιά που ζούσαν μόνιμα στην Αλβανία με τους γονείς του.

Το ζευγάρι με κίνητρο σοβαρούς οικογενειακούς λόγους λογομάχησε έντονα και στη διάρκεια του τσακωμού ο άντρας με αλυσοπρίονο, που είχε αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες από την Καλαμάτα, ακρωτηρίασε στα άνω και κάτω άκρα την 30χρονη.

Η αστυνομία σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες του νοσοκομείου Καλαμάτας και τη νομαρχία Μεσσηνίας εξασφάλισαν προσωρινή φιλοξενία των ανήλικων παιδιών στα οποία παρέχεται ψυχολογική στήριξη, ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλο ίδρυμα προκειμένου να υποδεχτεί τα παιδιά. Ο δράστης που συνελήφθη οδηγήθηκε στην ασφάλεια και με την δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: