Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Νήπιο δύο ετών με IQ 156 γίνεται το νεαρότερο μέλος της Mensa

Ένα κοριτσάκι δύο ετών, με δείκτη ευφυίας 156, γνωρίζει το αλφάβητο, μπορεί να απαριθμήσει 35 πρωτεύουσες και να συλλαβίσει το όνομά της, γράφει την Πέμπτη ο βρετανικός Τύπος.Η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, που ζει στο βόρειο Λονδίνο, μπορεί επίσης να διαβάσει τις λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς», να ξεχωρίσει τα τρία είδη τριγώνων και να μετρήσει ως το δέκα στα ισπανικά.
Χάρη στην εξαιρετική ευφυία της έγινε το νεαρότερο μέλος της Mensa, μιας διεθνούς οργάνωσης που δέχεται ως μέλη μόνο το ευφυέστερο 2% του πληθυσμού.«Είναι ένα παιδί πραγματικά ξεχωριστό» σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Mensa Τζον Στίβενεϊτζ.Η παιδοψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν χρησιμοποίησε ένα στάνταρτ τεστ (Κλίμακα Νοημοσύνης Stanford-Binet) για να μετρήσει την ευφυία της μικρής Ελίζ και ανακάλυψε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ του 0,2% των εξυπνότερων παιδιών αυτής της ηλικίας στη Βρετανία, αναφέρει το BBC.Η Λουίζ Ρόμπερτ, μητέρα του παιδιού-θαύματος, περιέγραψε στην εφημερίδας Daily Mirror πώς παρατήρησε την ιδιαιτερότητα της κόρης της από τη στιγμή που γεννήθηκε.
Η μικρή είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία πέντε μηνών και περπάτησε σε ηλικία οκτώμισι μηνών. «Λέει πράγματα που ένας Θεός ξέρει από πού προέρχονται. Πολύ απλά, τρελαίνεται να μαθαίνει» λέει η μητέρα της μικρής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: