Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Το Αφγανιστάν επισκέπτεται αιφνιδιαστικά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, τη δεύτερη στη θητεία της στη χώρα.
Η κ. Μέρκελ, την οποία συνοδεύει ο υπουργός Αμυνας Φραντς Γιόζεφ Γιούνγκ, έφτασε την στρατιωτική βάση της Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου βρίσκονται 700 Γερμανοί στρατιώτες.
Λίγο πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά στη στρατιωτική βάση. Οι Γερμανοί στρατιώτες που έχουν αναλάβει τη φύλαξη έργου οικοδόμησης γέφυρας δέχτηκαν πυρά αγνώστων, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Η Γερμανία σχεδιάζει να αυξήσει το αριθμό των στρατιωτών της στο Αφγανιστάν από 3.800 σε 4.400 μέσα στους επόμενους μήνες.
Η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε μετά τη συνάντησή της με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι η Γερμανία θέλει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της -στρατιωτικά- στον τομέα της ανοικοδόμησης και της αστυνομικής εκπαίδευσης.
Πρόσθεσε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης Ομπάμα στο θέμα του Αφγανιστάν συμφωνεί πλήρως με αυτό που η Γερμναία έχει στο μυαλό της.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: