Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Έντονα αντιδρά η Ολλανδία σε θεωρίες περί ήττας στη Σρμπρένιτσα λόγω ομοφυλοφιλίας

Εξοργισμένη η κυβέρνηση της Ολλανδίας από δηλώσεις απόστρατου Αμερικανού στρατηγού ότι οι ολλανδικές δυνάμεις στη Σρμπρένιτσα νικήθηκαν από τις σερβικές, εξαιτίας της παρουσίας... ομοφυλόφιλων στρατιωτών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων, Τζον Σίιχαν, δήλωσε σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου που εξετάζει εάν θα επιτρέψει στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό, ότι υπήρχε σχέση ανάμεσα στην παρουσία ομοφυλόφιλων στρατιωτών στον ολλανδικό στρατό και τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε ευρωπαϊκά κράτη ότι «κοινωνικοποίησαν» τις δυνάμεις τους με το να επιτρέψουν σε ομοφυλόφιλους να υπηρετήσουν στο στρατό.

«Αυτό οδήγησε σε δυνάμεις που δεν διέθεταν τα εφόδια για να πάνε στον πόλεμο. Αναφέρομαι στην περίπτωση των Ολλανδών που κλήθηκαν να προστατεύσουν τη Σρμπρένιτσα από τους Σέρβους» είπε.

«Το τάγμα ήταν αδύναμο, δεν είχε καλή καθοδήγηση και οι Σέρβοι εισήλθαν στην πόλη, έδεσαν τους στρατιώτες με χειροπέδες και τους εκτέλεσαν» πρόσθεσε.

«Σας είπαν οι Ολλανδοί ηγέτες ότι αυτό έγινε επειδή υπήρχαν ομοφυλόφιλοι στρατιώτες» τον ρώτησε ο πρόεδρος της επιτροπής.

«Ναι, το είπαν. Ανέφεραν και αυτό ως μέρος του προβλήματος» φέρεται να δήλωσε ο Τζον Σίιχαν.

Η απάντηση του ολλανδικού υπουργείου Αμυνας ήταν άμεση. Σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρώην Αμερικανού στρατηγού ως «απόλυτα ανόητες» και πρόσθεσε ότι ομοφυλόφιλοι Ολλανδοί στρατιώτες συχνά συνεργάζονται με τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: