Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

House passes health care bill on 219-212 vote

President Obama won a historic victory in the struggle for health care reform Sunday as the House of Representatives passed a sweeping bill overhauling the American medical system.

The bill passed in a 219-212 vote after more than a year of bitter partisan debate. All 178 Republicans opposed it, along with 34 Democrats.

The measure, which cleared the Senate in December, will now go to Obama's desk to be signed into law. It constitutes the biggest expansion of federal health care guarantees since the enactment of Medicare and Medicaid more than four decades ago.

η συνέχεια

Πέρασε το νομοσχέδιο για την υγεία

Εκρίθηκε με 219 ψήφους υπέρ έναντι 212 ψήφους κατά το νομοσχέδιο αναμόρφωσης του συστήματος υγείας μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατά της έγκρισης του νομοσχεδίου ψήφισαν όλοι οι Ρεπουμπλικανοί και 34 Δημοκρατικοί.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ μίας εκδοχής του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε από τη Γερουσία τον περασμένο Δεκέμβριο, και συγχρόνως υιοθέτησε μία σειρά αλλαγών που έχουν γίνει και θα πρέπει να σταλούν στη Γερουσία για την τελική έγκριση πριν πάει στο γραφείο του Ομπάμα για υπογραφή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τους βουλευτές επειδή υιοθέτησαν, χθες, το νομοσχέδιο ορόσημο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, λέγοντας ότι γνωρίζει πως δεν ήταν μια εύκολη ψήφος, "όμως ήταν η σωστή ψήφος".

Μιλώντας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον), αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε την τελική έγκριση σε μια σαρωτική μεταρρύθμιση που επεκτείνει την ασφαλιστική κάλυψη σε σχεδόν όλους τους Αμερικανούς, ο Ομπάμα χειροκρότησε τη δύσκολη ψηφοφορία.

"Απόψε υπερβήκαμε το βάρος της πολιτικής, ενώ όλοι οι ειδήμονες μας έλεγαν ότι δεν ήταν πλέον δυνατόν", δήλωσε ο πρόεδρος, χαμογελαστός αλλά συγκρατημένος. "Αποδείξαμε ότι παραμένουμε ένας λαός ικανός για μεγάλα πράγματα", πρόσθεσε.

"Δεν είναι ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, είναι όμως μείζων μεταρρύθμιση. Η νομοθεσία αυτή δεν θα διορθώσει όλα όσα ταλαιπωρούν το σύστημα υγείας μας, όμως μας κάνει να κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση ... έτσι μοιάζει η αλλαγή", δήλωσε ακόμη ο αμερικανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, o Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύστημα υγείας, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να επαναβεβαιώσει την απαγόρευση της χρήσης ομοσπονδιακών κονδυλίων στις αμβλώσεις, μετά από συμφωνία με μερίδα Δημοκρατικών που είναι κατά των αμβλώσεων.

Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας αποτέλεσε βασικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα και η έγκριση του αποτελεί αναμφισβήτητα νίκη ορόσημο για την κυβέρνηση του.

Ο διάλογος που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο έχει στοιχίσει σε δημοτικότητα στον πρόεδρο Ομπάμα και έχει συσπειρώσει τη συντηρητική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επισκέφθηκε χθες το Καπιτώλιο για να υποστηρίξει τις θέσεις τους και αναμένεται να κάνει δημόσια δήλωση.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=143903

Δεν υπάρχουν σχόλια: