Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

O Ομπάμα υπέγραψε τη μεταρρύθμιση για την υγεία


Το νομοσχέδιο που προβλέπει σαρωτική μεταρρύθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά από ένα χρόνο σκληρής μάχης για να περάσει η ιστορική νομοθεσία που ο ίδιος είχε τοποθετήσει ως πρώτη προτεραιότητα στην εσωτερική του πολιτική.

«Σήμερα, σχεδόν μετά από έναν αιώνα προσπαθειών, σήμερα μετά από ένα χρόνο αντιπαραθέσεων, σήμερα αφού έχουν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι, η μεταρρύθμιση για την ιατρική ασφάλιση γίνεται νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία των Δημοκρατικών βουλευτών στο Λευκό Οίκο

«Υπογράφω αυτό το νόμο εκ μέρους της μητέρας μου, που βρισκόταν σε διαμάχη με τις ασφαλιστικές εταιρείες ακόμα και όταν πάλευε με τον καρκίνο στις τελευταίες μέρες της ζωής της», όπως είπε.

Πηγή: Reuters

ΗΠΑ: 9 πολιτείες προσφεύγουν κατά του ν/σ υγείας

Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Φλόριντα, θα καταθέσει προσφυγή από κοινού με τους συναδέλφους του εννέα ακόμη πολιτειών, κατά του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης της υγείας που ενέκρινε το Κογκρέσο, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας.

«Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που ενέκρινε η βουλή των Αντιπροσώπων την Δευτέρα το βράδυ, συνιστά προφανή παραβίαση του αμερικανικού συντάγματος και καταπατά την αυτονομία κάθε πολιτείας,» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράψει σε νομοσχέδιο τις προτάσεις, θα καταθέσουν προσφυγή, μέχρι στιγμής, οι πολιτείες Φλόριντα, Ν. Καρολίνα, Νεμπράσκα, Τέξας, Γιούτα, Πενσυλβάνια, Ουάσιγκτον, Β. Ντακότα, Ν. Ντακότα και Αλαμπάμα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/574618/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: