Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

11/3/08: Απορρίπτει τα σενάρια κοινής καθόδου με τη Χίλαρι ο Μπάρακ Ομπάμα

«Δεν είμαι υποψήφιος για αντιπρόεδρος. Είμαι υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ»... Με αυτά τα λόγια, ο Μπάρακ Ομπάμα απέρριψε ως «παιχνίδι» τα σενάρια που καλλιεργεί η πλευρά της Χ'ιλαρι Κλίντον και θέλουν την ίδια υποψήφια για το Λευκό Οίκο και τον Ομπάμα πλάι της ως αντιπρόεδρο.
Ο γερουσιαστής του Ιλινόις συνέχισε μάλιστα, λέγοντας ότι η πρόταση αυτή δεν έχει κανένα νόημα, καθώς είναι αυτός που προηγείται στην κούρσα και, συνεπώς, θεωρείται ότι έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος που βρίσκεται στη δεύτερη θέση να προσφέρει την αντιπροεδρία σε κάποιον που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Δεν θέλω να σκέφτεται κανείς με αυτόν τον τρόπο. Σε αυτές τις εκλογές καλείστε να κάνετε μια επιλογή» είπε ο Ομπάμα στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Και προσέθεσε, αντιδρώντας στα σχόλια ότι δεν έχει την εμπειρία και την ικανότητα να βρεθεί στο «τιμόνι» των ΗΠΑ: «ΑΝ δεν είμαι έτοιμος, πώς γίνεται να πιστεύετε ότι θα ήμουν ένας τόσο καλός αντιπρόεδρος;».
«Σε πολλούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών αρέσουμε και οι δύο και πολλοί ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να διαλέξουν ανάμεσά μας. Όπως όμως φαίνεται, οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να επιλέξουν και εγώ ανυπομονώ να πάρω το χρίσμα» αντέδρασε η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης στο άκουσμα όσων είπε ο Ομπάμα και ενώ κατευθυνόταν στην Πενσιλβάνια, όπου στις 22 Απριλίου διεξάγονται κρίσιμες προκριματικές εκλογές.
Την Τρίτη ωστόσο τα φώτα πέφτουν στο Μισισίπι, όπου οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών αναμετρώνται για άλλη μια φορά, με «έπαθλο» τους 33 εκλέκτορες της πολιτείας εν όψει του συνεδρίου του κόμματος στο Ντένβερ τον προσεχή Αύγουστο. Μετά τη νίκη του στο Ουαϊόμινγκ, ο Ομπάμα προβάλλει εκ νέου ως φαβορί και αναμένεται να καταγράψει άλλη μια εύκολη νίκη, χάρη κυρίως στο μεγάλο αριθμό των μαύρων ψηφοφόρων της πολιτείας αυτής.
Όσον αφορά στους εκλέκτορες, ο γερουσιαστής του Ιλινόις συγκεντρώνει 1.578 και η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ 1.468, έχοντας κερδίσει σε 25 πολιτείες ο μεν και σε 16 η δε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: