Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Στην Αυστραλία εθεάθη ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις «μαύρες λίστες» του Λιχτενστάιν

Στην Αυστραλία ενδέχεται να βρίσκεται ο άνθρωπος που αποκάλυψε το διεθνές σκάνδαλο φοροδιαφυγής με έδρα το Λιχτενστάιν, αναφέρει ο Τύπος της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian. o 42χρονος άνδρας έχει συνάψει συμφωνία με τις γερμανικές αρχές και διαθέτει πλέον νέα ταυτότητα.
Ο Χάινριχ Κίμπερ καταζητείται από τις αρχές του Λιχτενστάιν, οι οποίες ήδη διεξάγουν έρευνα εις βάρος του για βιομηχανική κατασκοπεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κίμπερ, ο οποίος είχε ζήσει και σπουδάσει στην Αυστραλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εθεάθη στο Κουίνσλαντ, τον Απρίλιο. Έκτοτε, τα ίχνη του χάθηκαν.Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τον Φεβρουάριο είχε στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την πόλη Κέιρνς σε μια επαφή του στην Ευρώπη, περιγράφοντας τη ζωή στην Αυστραλία ως καλή.
Οι επίσημες Αρχές της Αυστραλίας αποφεύγουν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ειδικών φορολογικών ελέγχων της Αυστραλίας περιορίσθηκε να δηλώσει ότι η υπηρεσία του δε θα πλήρωνε ποτέ για να λάβει τέτοιες πληροφορίες.
Οι εισαγγελικές αρχές του Λιχτενστάιν ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι η έρευνα εις βάρος του Κίμπερ αφορά «πληροφορίες για κατασκοπεία όσον αφορά επιχειρηματικά μυστικά προς όφελος ξένης χώρας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: