Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

«Ροζ» σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον κυβερνήτη συγκλονίζει την πολιτεία της Ν.Υόρκης

Κατηγορίες για εμπλοκή σε «ροζ» σκάνδαλο αντιμετωπίζει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και πατέρας τριών παιδιών, Έλιοτ Σπίτσερ.
Κατά την απολογία του, ο κυβερνήτης τόνισε πως η συμπεριφορά του «παραβίασε» τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην οικογένειά του.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναφερθεί στο δημοσίευμα Times της Νέας Υόρκης που τον παρουσιάζει να εμπλέκεται σε ροζ σκάνδαλο με εκδιδόμενες γυναίκες.
Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας για την υπόθεση, ομοσπονδιακός πράκτορας κατέγραψε τη συνομιλία του κυβερνήτη με εκδιδόμενες κοπέλες.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η έρευνα αφορά ένα πρωτοφανές κύκλωμα πορνείας με δράση στις πολιτείες της Νέας Υόρκης αλλά και το Λονδίνο.
«Τώρα πρέπει να αφιερώσω χρόνο για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μου» δήλωσε ο Σπίτσερ απευθυνόμενος κυρίως στη σύζυγό του η οποία βρίσκεται στο πλευρό του εδώ είκοσι χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε επίσημα την ενοχή του, ο Σπίτσερ έδειχνε να αισθάνεται άβολα και αμήχανα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η υπόθεση αποτελεί πλήγμα και για την Χίλαρι Κλίντον, γερουσιαστή στην Πολιτεία, η οποία δίνει σκληρή μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Οι Ρεπουμπλικάνοι από την άλλη μεριά, ζήτησαν την άμεση παραίτηση του κυβερνήτη υποστηρίζοντας ότι «Ντρόπιασε τη Νέα Υόρκη».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: