Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Οξύ πρόβλημα με τις ανεπίδοτες αποσκευές στον Τερματικό Σταθμό 5 του Χίθροου

Παραμένουν τα προβλήματα στο Τερματικό Σταθμό 5 του αεροδρομίου του Χίθροου. Διογκώνεται το πρόβλημα με τις χιλιάδες αποσκευές που δεν έχουν φτάσει στους ιδιοκτήτες τους ενω η British Airways προχώρησε σε νέες ακυρώσεις πτήσεων.
Συνολικά 28.000 βαλίτσες παραμένουν στον σταθμό αφού ακόμη δεν μπορούν να τις παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους. Κατά την εταιρεία ο όγκος των ανεπίδοτων αποσκευών δεν επηρεάζει την κανονική λειτουργία του σταθμού. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται, κατά τους υπεύθυνους, σε σφάλματα του συστήματος διαχείρισης αποσκευών.
Η British Airways υποστηρίζει ότι ο σταθμός δουλεύει πλέον κατά 87% και ότι η κατάσταση με τις αποσκευές εξομαλύνεται. Ο διευθύνων σύμβουλος της BA Γουίλι Γουόλς δηλώνει ότι «δεν θα ηρεμήσουμε μέχρι να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες μας στο υψηλό επίπεδο που αναμένουν οι πελάτες μας».
Την Δευτέρα, η αεροπορική εταιρεία, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον υπερσύγχρονο, νεότευκτο τερματικό σταθμό ακύρωσε 54 πτήσεις μικρής απόστασης. Συνολικά από την Πέμπτη έχουν ακυρωθεί 300 πτήσεις. Νέες ακυρώσεις αναμένονται για την Τρίτη.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο υπεύθυνος υπουργός για τις αερομεταφορές Τζιμ Φιτζπάτρικ τόνισε ότι θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για να επιστρέψουν οι αποσκευές στους ιδιοκτήτες τους. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι «δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι τα σχέδια μας για τον Σταθμό 5 δεν θα λειτουργήσουν» αλλά υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στο Χίθροου είναι πλήγμα στην εθνική αξιοπρέπεια.
Έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην BA και στην BAA, εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, δηλώνει και η Βρετανίδα υπουργός Μεταφορών Ρουθ Κέλι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

4 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Νννννναι... κοίτα, δεν μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα κιόλας. Ε, δεν μπορούν όλα τα στραβά να συμβαίνουν στην Ελλάδα! Ας γίνει και κανένα μπέρδεμα και σε κάποια άλλη χώρα! :D
Φιλιά και καλό μήνα

geokalp είπε...

και τι μπέρδεμα!!
στην Αγγλία, σε νέο σταθμό, στην BA...
το έβλεπα στο CNN και είχαν εξαγριωθεί όσοι πέταγαν...
άσε που τους έλεγαν ότι καλύτερα να ταξιδέψουν χωρίς αποσκευές...

Maria Mikro Analogo είπε...

χαχαχαχαχα :D να δεις που στο τέλος θα βγάλουν και ταξιδιωτική οδηγία :P "Fligh light" :P

patsiouri είπε...

Oυφ, επιτέλους, όπως λέει και η Μαρία το Ελ.Βενιζέλος είπε στο Χίθροου"Eat my dust son of a bitch"!