Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Ανδρας δηλητηριασμένος με ρισίν νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές διωκτικές Αρχές παρακολουθούν την υπόθεση ενός άνδρα νοσηλεύεται στο Λας Βέγκας δηλητηριασμένος από την τοξική ουσία ρισίν.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Πέμπτη όταν είχε βρεθεί αναίσθητος στο δωμάτιο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Στο δωμάτιό του βρέθηκε φιαλίδιο που περιείχε ρισίν καθαρότητας 100%, κατά τις Αρχές. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς βρέθηκε το ρισίν στο δωμάτιό του.
Νοσηλεύεται σε κώμα και, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Αλλα έξι άτομα - αστυνομικοί και υπάλληλοι του ξενοδοχείου- νοσηλεύτηκαν για λίγο και για προληπτικούς λόγους.
Εν τω μεταξύ, όλοι οι χώροι του νοσοκομείο που μπορεί να μολύνθηκαν από ρισίν έχουν καθαριστεί. Η αστυνομία δεν γνωρίζει πόσοι έχουν μείνει στο δωμάτιο το τελευταίο διάστημα.
Το FBI, όπως μεταδίδει το CNN, υποπτεύεται ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και δεν συνδέει την υπόθεση με τρομοκρατική δραστηριότητα. Η κατοχή της ουσίας δεν είναι παράνομη αλλά είναι παράνομη η χρήση της για να δηλητηριαστεί κάποιο πρόσωπο.
Το ρισίν είναι εξαιρετικά τοξική ουσία: μία ποσότητα ίση με μισό χιλιοστό του γραμμαρίου μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικο. Δεν υπάρχει αντίδοτο. Ωστόσο, θα χρειάζονταν πολύ μεγάλες ποσότητες για την χρήση του ρισίν σαν βιολογικό όπλο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: