Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

«Πονοκέφαλος» για τον Ομπάμα οι δηλώσεις συμβούλου του

Προβλήματα στο στρατόπεδο του Μπάρακ Ομπάμα προκαλεί η παραίτηση συμβούλου του, η οποία είχε αποκαλέσει την Χίλαρι Κλίντον «τέρας». Την ίδια ώρα η μάχη στρέφεται στο Μισισιπή, όπου την Τρίτη θα σημειωθεί μια κατά τα φαινόμενα καθοριστική αναμέτρηση.
Η Σαμάνθα Πάουερ, άμισθη σύμβουλος του Ομπάμα επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, είχε δηλώσει -off the record λεει η Πάουερ- στη σκοτσέζικη εφημερίδα The Scotsman ότι η Κλίντον «είναι και αυτή τέρας και σκύβει το κεφάλι στα πάντα».
Δήλωσε ακόμη ότι στο επιτελείο Ομπάμα επικράτησε απογοήτευση για την νίκη της Κλίντον στο Οχάιο. Σε άλλο σημείο η Σαμάνθα Πάουερ επισημαίνει ότι η γερουσιάστρια της Νέας Υόρκης έχει παραπλανήσει τους ψηφοφόρους σε μεγάλο βαθμό.
Όπως έγινε γνωστό, η σύμβουλος προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αποτρέψει την δημοσίευση της συνέντευξης.
Με δήλωσή της εκφράζει «βαθιά οδύνη» για το περιστατικό και ζητά συγγνώμη από την Χίλαρι Κλίντον τον Μπάρακ Ομπάμα και την ομάδα του με την οποία συνεργάστηκε για 14 μήνες.
Έντονη ήταν η αντίδραση του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον που τόνισε ότι, παρά την έκκληση του Μπάρακ Ομπάμα για ένα νέο είδος πολιτικής, «αυτό είναι το χειρότερο είδος πολιτικής», ενώ επισήμανε ότι σε ανάλογες ατυχείς δηλώσεις επιτελών της Κλίντον, αυτοί απομακρύνθηκαν αμέσως.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=880470&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: