Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Λατινική Αμερική

Στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στην Ουσουάια, 3.500 χλμ νοτίως του Μπουένος Αϊρες, τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Λατινική Αμερική.

Για «ιστορικό γεγονός» μίλησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κατά των Διακρίσεων, Κλάουδιο Μοργάδο, που ήταν μάρτυρας στην τελετή.

«Σήμερα παντρευτήκαμε στην Ουσουάια» δήλωσε τηλεφωνικά στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Todo Noticias του Μπουένος Αϊρες ο Αλεξ Φρέιρε, 39 ετών, που ενώθηκε με τον 41 ετών Χοσέ Μαρία Ντι Μπέζο.

Οι Φρέιρε και Ντι Μπέζο είχαν προσπαθήσει να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου και την 1η Δεκεμβρίου, όμως τότε δικαστήριο είχε εμποδίσει τον γάμο την τελευταία στιγμή.

Αρχικά και το ληξιαρχείο της Ουσουάια είχε αρνηθεί να έλθουν σε γάμου κοινωνία οι δύο σύντροφοι, όμως η κυβερνήτης της επαρχίας Φαμπιάνα Ρίος είχε παρέμβει, επιτρέποντας την τελετή.

«Γνωρίζαμε πως η κυβερνήτης ήταν ένα πρόσωπο που έβλεπε με συμπάθεια τον σκοπό μας» τόνισε ο Ντι Μπέζο, προσθέτοντας πως αυτό το γεγονός «αποτελεί ένα βήμα προόδου προς την νομική ισότητα όλων».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: