Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Τα καλά της Γαλλίας - Και ηλίθιοι και το δείχνουν!



Ηλιθιότητα ή φρεσκάδα; Το βίντεο κλιπ του κυβερνώντος κόμματος στη Γαλλία διχάζει την κοινή γνώμη


Ενα κλιπ του κόμματος Ένωση για το Λαϊκό Κίνημα, του κόμματος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κλιπ που αναπαρίστανε μία «ευτυχισμένη υπουργική ομάδα», που μάλιστα χορεύει και τραγουδά από πλέϊ μπακ, πέρασε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, με πολύ μεγάλη απήχηση.

Μέρες τώρα, «κυβερνοναύτες» και γαλλικά ΜΜΕ ειρωνεύονται αυτό το κλιπ, σκοπός του οποίου είναι να αναδειχθούν οι αρετές τής νεολαίας του προεδρικού κόμματος, ενώ η δημοτικότητα του ίδιου του προέδρου είναι στο ναδίρ, αφότου εξελέγη στο αξίωμα τον Μάϊο 2007.

Τα γυρίσματα έγιναν στη θερινή κομματική κατασκήνωση, απεικονίζονται πολλά μέλη της κομματικής νεολαίας μαζί με υπουργούς των δύο φύλων, που τραγουδούν από πλέϊ μπακ μία εμπορική επιτυχία του Λικ Πλαμοντόν, του 1976, «αυτοί που θέλουν ν αλλάξουν τον κόσμο» .

«Ξεχειλίζει ηλιθιότητα, στεναχωριέμαι που η σόου μπιζ στην ηλίθια μορφή της εισβάλλει στην πολιτική, κάνεις κι εμετό βλέποντας κι ακούγοντας το κλιπ», δήλωσε το στέλεχος του προεδρικού κόμματος, υπουργός Παιδείας επί προεδρίας Ζακ Σιράκ, Λικ Φερί. Αντίθετα, η νεολαία του κόμματος εξέδωσε μία ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το κλίπ «αποπνέει φρεσκάδα και δυναμική» κι οι εναντίον του κριτικές είναι «εντελώς δυσανάλογες» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: