Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Αυστραλία: Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις εκπομπές ρύπων

Το κοινοβούλιο της Αυστραλίας απέρριψε το νομοσχέδιο που θα εισήγαγε ένα νέο καθεστώς ανταλλαγής εκπομπών ρύπων, ακυρώνοντας την μεταρρύθμιση που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ και πυροδοτώντας πιθανότατα πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Η ήττα της κυβέρνησης στη Γερουσία εξάλειψε τις ελπίδες του Ραντ ότι θα πήγαινε στις παγκόσμιες συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη έχοντας επιτύχει να γίνουν οι δεσμεύσεις του για μείωση των εκπομπών ρύπων από την Αυστραλία νόμος.

Η καταψήφιση του νομοσχεδίου παρέχει στο Ραντ τη νομική "σκανδάλη" ώστε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές -με πιθανή ημερομηνία τις αρχές του 2010- και να επαναφέρει τους νόμους προς ψήφιση στο κοινοβούλιο σε ειδική κοινή συνεδρίαση και των δύο σωμάτων του εάν εκλεγεί ξανά.

"Θα κάνουμε όλα όσα μπορούμε, και συνεχίζουμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Και δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω", δήλωσε η υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Πένι Γουόνγκ στη βουλή κατά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συζήτησης, που διήρκεσε μια εβδομάδα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1749471

Δεν υπάρχουν σχόλια: