Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Απάτη η φωτογραφία του Κένεντι με νεαρές


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Μια φωτογραφία του Τζον Κένεντι να απολαμβάνει τον ήλιο στο κατάστρωμα πολυτελούς θαλαμηγού, παρέα με τέσσερις γυμνές νεαρές, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τεράστιο σκάνδαλο αν είχε δημοσιευτεί ενόσω ζούσε. Ωστόσο το σκάνδαλο ήταν αλλού: στην απάτη σύγχρονων πλαστογράφων, οι οποίοι χάλκευσαν φωτογράφηση παλαιού τεύχους του περιοδικού «Ρlayboy», πρόσθεσαν ψηφιακά το κεφάλι του JFΚ και τη δημοσίευσαν ως δήθεν «αυθεντική». Και επειδή διανύουμε την εποχή του Διαδικτύου η πλαστογραφία τους αναπαρήχθη αστραπιαία από όλα τα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.

Παρ΄ ότι η σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα www.tmz.com που «ανέβασε» την επίμαχη φωτογραφία στο Διαδίκτυο επικαλέστηκε τη σύμφωνη γνώμη ειδικών για να πιστοποιήσει την ταυτότητα του εικονιζόμενου άντρα, αργότερα αναγκάστηκε με ανακοίνωσή της να ανακαλέσει. Οπως αποκαλύφθηκε, η υποτιθέμενη ασπρόμαυρη φωτογραφία του Κένεντι «από τον Αύγουστο του 1956,κάπου στη Μεσόγειο», αποτελεί στην πραγματικότητα τμήμα πολυσέλιδης έγχρωμης φωτογράφησης του γνωστού ανδρικού περιοδικού για το τεύχος Νοεμβρίου του 1967, με γενικό θέμα «πικάντικες διακοπές σε γιοτ».

Η ασπρόμαυρη «ταλαιπωρημένη» κόπια υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον πρόεδρο Κένεντι σε διακοπές «ενώ η Τζάκι ήταν έγκυος και λίγο αργότερα απέβαλε». Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική καθώς η φωτογραφία είναι έγχρωμη και αρκετά καθαρή για να εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον ο αμφισβητούμενος άνδρας είναι ο Κένεντι. Δεν πρόκειται για έργο κάποιου τυχερού φωτορεπόρτερ. Είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό «Ρlayboy» πριν από 42 χρόνια, στο πλαίσιο τολμηρής φωτογράφησης εν πλω.

Οπως βεβαιώνει ο τότε υπεύθυνος για τη φωτογράφηση Λάρι Ντέιλ Γκόρντον αλλά και εκπρόσωπος του «Ρlayboy» όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν ασκούσαν το επάγγελμα του μοντέλου. Αυτό ισχύει τόσο για τον εικονιζόμενο άνδρα ονόματι «Αντι», όπως αναφέρεται στο άρθρο που συνοδεύει το φωτογραφικό υλικό, όσο και για τις κοπέλες. Το σκάφος είχε καταπλεύσει στο νησί Πετί Ραμό στην Καραϊβική και το πολυσέλιδο αφιέρωμα αφορούσε τέσσερα ζευγάρια που απολάμβαναν τις διακοπές τους με ερωτική διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: