Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Στο Ιράν μέλη της οικογένειας Μπιν Λάντεν

Μερικοί από τους στενότερους συγγενείς του επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν ζουν σε μυστικό φρουρούμενο κτιριακό συγκρότημα στο Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Ανάμεσά τους είναι συγγενείς του Μπιν Λάντεν που εξαφανίσθηκαν από στρατόπεδο του Αφγανιστάν κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άλλοι συγγενείς διαπίστωσαν τον περασμένο μήνα ότι η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνεται μια από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, έξι από τα παιδιά του και 11 από τα εγγόνια του, βρίσκονται σε συγκρότημα υψηλής ασφαλείας έξω από την Τεχεράνη τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις του Ομαρ Μπιν Λάντεν, 29 ετών, του τέταρτου γιου του αρχηγού της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τις οποίες δεν είχε ιδέα ότι οι αδελφοί και οι αδελφές του είναι ζωντανοί μέχρι που του τηλεφώνησαν στα τέλη του Νοεμβρίου.

Του διηγήθηκαν πώς διέφυγαν από το Αφγανιστάν μόλις πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και περπάτησαν μέχρι τα ιρανικά σύνορα. Οδηγήθηκαν σε περιφραγμένο κτιριακό συγκρότημα έξω από την Τεχεράνη, όπου οι φρουροί τούς είπαν ότι δεν επιτρέπεται η έξόδος τους για τη δική τους ασφάλεια.

Ενα από τα παιδιά, μια κόρη που ονομάζεται Ιμάν, διέφυγε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας από τις σπάνιες μετακινήσεις της ομάδας εκτός του συγκροτήματος και κατέφυγε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Κατοικεί έκτοτε εκεί, ενώ επιδιώκει να τής χορηγηθεί η άδεια να εγκαταλείψει το Ιράν.

Σύμφωνα με τον Ομαρ μπιν Λάντεν, η οικογένειά του ζει μια κατά το δυνατόν φυσιολογική ζωή, μαγειρεύοντας, παρακολουθώντας τηλεόραση και διαβάζοντας. Σπάνια επιτρέπεται η έξοδος από το συγκρότητα για ψώνια.

Καθώς στο κτιριακό συγκρότημα κρατούνται και άλλες οικογένειες , ορισμένα από τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν παντρευτεί και έχουν κάνει παιδιά.

«Η ιρανική κυβέρνηση δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή τη μεγάλη ομάδα που κανείς άλλος δεν ήθελε, έτσι μερίμνησε για την ασφάλειά τους. Γι΄αυτό τής είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε το Ιράν από τα βάθη της καρδιάς μας», είπε ο Ομαρ μπιν Λάντεν, ο οποίος πιστεύει τώρα ότι θα δοθεί άδεια στην οικογένεια να εγκαταλείψει το Ιράν και να μεταβούν στη Συρία ή στο Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: